Honlapunk cookie-kat használ. Cookie tájékoztatónkat itt érheti el. Adatkezelési nyilatkozatunkat itt érheti el.
KAPCSOLAT ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE AKCIÓINK FŐOLDAL

Savarin vagy Rum Baba

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt, osztva
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 3 kanál cukor, osztva
  • 1/2 csésze langyos tej
  • 1/2 csésze vaj, olvasztott
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál rum kivonat (vagy citromhéj)

A sziruphoz:

  • 2 csésze cukor
  • 2 csésze víz
  • 1/4 csésze rum
  • eper és tejszínhab, díszíteni

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverjünk össze 1 teáskanál cukrot, élesztőt, 2 evőkanál lisztet és 1/2 csésze tejet. Keverjük egyenletesre fedjük le és tegyük félre.
  2. Egy üveg tálban keverjük össze a maradék lisztet, a cukrot és a sót. Adjunk hozzá olvasztott vajat, tojást, rum kivonatot, időközben megnőtt a masszánk
  3. Helyezzük a tésztát egy keverő tálba, és egyenletesen keverjük mixerrel amíg a tészta puha és sima lesz. Sokkal jobb egy mixer, mert a tészta nagyon ragadós lehet kézzel gyúrva.
  4. Fedjük le a tésztát és tegyük meleg helyre, amíg kétszeresére nő.
  5. Helyezzük a Silikomart Armonia vagy egyéb formába és újra kelesztjük, amíg kétszeresére nő.
  6. Süssük előmelegített sütőben, a 190 fokon, 30-35 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz.
  7. Közben egy serpenyőben, vizet forralunk a cukorral 2-3 percig.
  8. Adjuk hozza a rumot, és kapcsoljuk le. Tartsuk a szirup melegen.
  9. Vegye ki a sütőből a tésztát, fordítsa át egy tálra és lassan ecsettel kenje rá a szirupot, amíg felszívja, és felülete fényes nem lesz.
  10. Hagyjon meg 2-3 evőkanál szirupot és tegye az eperre, (máz )
  11. Halmozzuk meg a tetejét tejszínhabbal majd díszítjük eperrel.

Savarin vagy Rum Baba.jpg

FŐOLDAL AKCIÓINK ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE KAPCSOLAT
ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

WWW.FOOD-PACK.HU - 2023 - MINDEN JOG FENNTARTVA!
FEJLESZTI: TUT.HU - WEBFEJLESZTÉS, KÉPZÉS, REKLÁM

1103 Budapest, Cserkesz u. 85. CUKRÁSZATI ESZKÖZÖK: +36 70 977-0069, +36 70 347-3038